Reinsdyr flatbiff med hasselbackpoteter
  • easy
  • medium
  • hard
mer enn 60 min
Dette er et festmåltid som det er like lett å lage til seks som til 60 gjester. Oppskrift av kokk Knut Thorsen på Ultra Asker.

Ingredienser

Reinsdyr flatbiff
800g Reinsdyr flatbiff
Smør
Salt og pepper
Portvinssurrede sjalottløk
14 sjalottløk
1ss smør
1ss einebær
5dl portvin
Hasselbackpoteter
12 mellomstore poteter
smeltet smør
salt og pepper
hvitløk
revet parmesan

Slik gjør du

Reinsdyr flatbiff

Brun reinsdyrsteken i godt smør i panne. Krydre med salt og pepper og sett i steketermometer. Sett steken i midten av ovnen på 200 grader. La den steke til kjernetemperaturen er 62 grader (steketid ca 20 minutter). La steken hvile i 10 minutter.

Portvinssurrede sjalottløk

Smelt en spiseskje smør i kjele. Ha i en spiseskje knuste einebær. La kjelen bli gradvis varmere til smøret er nøttebrunt og einebærene er pent stekt. Avkjøl og ha i 12-16 sjalottløk i skiver. La surre til løken er myk før du har i 4-5 dl portvin. La dette koke ned til det er igjen 6-8 spiseskjeer portvin, smak til med salt og pepper.

Hasselbackpoteter

Skrell 12 mellomstore poteter. Skjær nesten gjennom i tynne skiver. Smør potetene med smeltet smør. Strø på salt og pepper, fintkuttet hvitløk og nyrevet parmesan. Stekes i ovn på 200 grader i 45-50 minutter.

Oppskrifter med Kjøtt

Kyllingfilet fylt med Brie
Kyllingfilet fylt med Brie
  • easy
  • medium
  • hard
40-60 min
Fisk- og skalldyrsuppe
Fisk- og skalldyrsuppe
  • easy
  • medium
  • hard
20-40 min