Reinsdyr flatbiff med hasselback poteter
  • easy
  • medium
  • hard
mer enn 60 min
Dette er et festmåltid som det er like lett å lage til seks som til 60 gjester. Oppskrift av kokk Knut Thorsen på Ultra Asker.

Ingredienser

800g Reinsdyr flatbiff
Sjalottløk
Poteter
Parmesan
Hvitløk
Portvin
Einebær
Smør
Salt og pepper

Slik gjør du

Brun reinsdyrsteken i godt smør i panne. Krydre godt med salt og pepper og sett i steketermometer. Sett steken i midten av ovnen på 200 grader. La den steke til kjernetemperaturen er 62 grader (steketid ca 20 minutter). La steken hvile i 10 minutter.

Portvinssurrede sjalottløk: Smelt en spiseskje smør i kjele. Ha i en spiseskje knuste einebær. La kjelen bli gradvis varmere til smøret er nøttebrunt og einebærene er pent stekt. Avkjøl og ha i 12-16 sjalottløk i skiver. La surre til løken er myk før du har i 4-5 dl portvin. La dette koke ned til det er igjen 6-8 spiseskjeer portvin, smak til med salt og pepper.

Hasselback poteter: Skrell 12 mellomstore poteter. Skjær nesten gjennom i tynne skiver. Smør potetene med smeltet smør. Strø på salt og pepper, fint kuttet hvitløk og nyrevet parmesan. Stekes i ovn på 200 grader i 45-50 minutter.